Швајцарија е неутрална земја, но сепак има војска, а еве зошто им се потребни војници

Војската е под капата на швајцарската полиција, бидејќи поради долгогодишната неутралност на земјата, тие не учествуваат во конфликти надвор од земјата. Според видеото и внатре немаат баш многу работа, па се снаоѓаат како да се справат со досадата.

Едниот војник го запре другиот затоа што му бил скршен ретровизорот :).