Швалерот на првиот ден после карантинот (виц)

Прв ден после карантинот. Мажот се враќа дома порано од работа, затоа што сѐ уште немале многу работа и што да види. Го фатил љубовникот на жента на излегување од станот.

Прснал љубовникот да бега, а мажот по него. Избегал овој во паркот, видел една фонтана со голи статуи и му текнало како да се спаси. На брзина се соблекол и застанал во чудна поза до една статуа, надевајќи се дека сопругот нема да забележи. По кратко време од една од статуите се слуша глас:
– Брат, соблечи ги чорапите, зошто сите ќе не фатат!