Шимпанзо станува најдобар пријател со мало мече во зоолошка градина во Турција

Мече младенче старо 28 дена се дружи со шимпанзо во зоолошка градина во Турција.

Младото мече по име Бончук беше донесено во зоолошката градина во Газиантеп, Турција, откако беше илегално пренесено во земјата.

Симпатични слики го прикажуваат Бончук во прегратка со шимпанзото Кан.

Бончук беше едно од бројните спасени животни донесени во зоолошката градина во текот на минатиот месец.

Други спасени животни вклучуваат десет папагали, 38 змии, десет фламинга, 40 пауни, 28 фазани, 15 влекачи, две игуани и 15 патки.