Синчето поставува незгодни прашања (виц)

Млад брачен пар оди на излет на планина. Седат на тревата и се присеќаваат на годините кога не биле во брак. Крај нив си игра нивниот 6-годишен син.
– Се сеќаваш ли мила, пред 7 години, баш на ова место правевме знаеш што…
– А јас каде бев тогаш тато? – Го прекинува детето.
– Како да ти кажам сине, на одење те носев јас, а на враќање мајка ти!