Сине, денешната лекција е: Насилството се враќа како бумеранг

Таткото се погрижи детево ја научи најбрзата лекција во својот живот, но на потешкиот начин.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.