Синот барал дозвола од таткото да се жени (виц)

– Тато, ќе се женам!
– Добро сине, за која?
– На Киро полицаецот ќерката!
– Ех сине, не може за неа! Пред многу години јас направив една грешка… Накратко – полусестра ти е!
– А за Мими од соседниот влез?
– Не, и таа ти е полусестра!
– А Тања, од шести?
– И за неа, не!
Од кујната се слуша гласот на мајката:
– Сине, земи си ја која сакаш! И јас еднаш згрешив, не ти се ништо!