Синот игра кошарка со тато во дворот, ама тато претходно правел скара

А скарата многу добро иде со ладно пивце, кое пак никако не иде со кошарка.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.