Синот на аргентинскиот претседател го шокираше светот, откако доби нова лична карта

26-годишниот син на аргентинскиот претседател Алберто Фернандез цел живот се викаше Естанислао … до минатата недела. Во стори на Инстаграм, детето на политичарот го сподели својот нов статус и име. Сега неговата национална лична карта има крстче во колоната „Пол“, а неговото име е едноставно Тани (скратена верзија на претходното име).

Новите документи се очекуваната пресвртница за Фернандез. Во јули минатата година, тој веќе објави дека се смета себеси за не-бинарна личност, односно не се класифицира како маж или жена.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!