Синот на еден чеченски политичар почна да му ги враќа парите на народот, но вака не се прави тоа!

Синот на чеченски политичар и блогер со скратено работно време, Алфредо Аудиторе, реши на луѓето да им даде необичен подарок. Во близина на еден од трговските центар во Волгоград, младиот господин фрли 200 илјади рубли во толпата (1 рубла е приближно колку 1 денар).

И како што се очекуваше, фрлањето пари во гужвата предизвика стомпедо, со нелку повредени луѓе, а еден руски портал пишува и за некои жртви. Алфредо Аудиторе е син на Тамерлан Носаев, заменик претседател на регионот Волгоград.