Сирискиот татко смислил игра со својата 4 годишна ќерка, за да не се плаши од авионите и бомбите во бесмислената војна која трае речиси 9 години

Граѓанската војна во Сирија започна уште во 2011 година. До сега загинаа околу половина милион луѓе, а 5 милиони бегалци се раселени насекаде по светот.