Ситуации што може да го тестираат трпението дури и на тибетските монаси

Кога животот ви дава лимони … Не стискајте ги премногу силно додека ја правите лимонадата – може да ви прсне во око. Постоењето на оваа планета е сигурно непредвидлив потфат кој е полн со изненадувања. Некои изненадувања се пријатни, а некои би можеле да ги „полудат“ дури и најсмирените луѓе. Меѓутоа, понекогаш секојдневните неволји можат да ги направат најдобрите приказни, па дури и да ви го разубават денот.

Сакаме да ви претставиме луѓе чие трпение дефинитивно било тестирано.

„Реши да се сруши среде ноќ“.

„Само сакав малку пудинг“.

„Очигледно ќе гризам“.

„Диши длабоко, диши длабоко, диши длабоко“.

„Хартиена цефка за заштита на животната средина, обвиткана со пластика, генијално“.

„Дечко ми одбива да испразни едно шише пред да отвори друго“.

„Како мојата свршеница менува тоалетна ролна“.

„Во моето училиште фрлаат неотворена храна“.

„Мислам дека некој треба да му каже“.

„Како ми пристигна новиот стрип“.

„Зборовите: „Внимавај, кршливо“, очигледно не значат ништо за поштарите“.

„Се чуствувам ограбено“.