Сладок момент кога кученце одлучи да се освежи од тајландската горештина

Ова е симпатичен момент кога кученцето ја отвора вратата од фрижидерот и се качува внатре за да се олади бидејќи летните температури достигнаа 40°C во Тајланд.

Видео-снимката покажува како с латкото кученце ја отвора вратата на ладилникот со устата и се сместува врз празната стаклена полица во неговиот дом во северната провинција Ламбанг.

Кучето, по име Соџи, го постави своето мало тело на полицата во фрижидерот и се чинеше олеснето што можеше да најде ладно место за опуштање.

Сопственикот на домашно милениче Пања Бунхонг (25) рече дека ја отворил вратата од фрижидерот за да добие храна, но додека ја затворил, неговото умно кутре повторно ја турнало вратата со уста пред да се качи внатре.

„Соџи секогаш ја мразеше топлината“, рече тој. „Тој го почувствува студениот воздух кога го отворив фрижидерот“.

„Потоа дојде да го провери и ми се провлече покрај нозете за да се искачи внатре“.

Девојката на г-дин Бунхонг, Вичута Чаин (27), рече дека не е прв пат кутрето да се качи во фрижидерот и тој честопати стрпливо чекаше некој да ја отвори вратата од фрижидерот.