Сликањето на платно никогаш не било полесно, ти треба само еден потег!

Факт е дека умееме да кажеме дека сликањето и цртањето е многу лесно, а и многумина се потсмеваат на уметничките творби. Но, кога поубаво ќе ја видиме големата слика на сработеното, доаѓаме до сознание дека целиот тој процес е покомплексен отколку што си го замислуваме. Затоа треба да го почитуваме секое уметничко дело и вложениот труд.