Слушни ги нашите молитви: Познатата статуа на Исус во Бразил е осветлена со знамињата на земјите погодени од коронавирусот

Статуата на Исус Христос Искупителот во Рио де Жанеиро во Бразил блесна во знамињата на земјите подогени од коронавирусот.

Статуата висока 38 метри стана дел од проектот #praytogether (да се молиме заедно) и ова беше испишано на различни јазици. Архиепископот Орани верува дека сега сите треба да се молиме за болните и за подобра иднина.