Смешна загатка: Погодете зошто станал малиот Трпе, откако учителката поставила необично прашање!

Загатките ги сакаат сите! Но, не мора да значи дека секоја загатка треба да биде сериозна. Понекогаш интелигенцијата се крие во смислата за хумор која треба да ја детектираме.

Обидете се да ја решите оваа забавна загатка и одговорете го прашањето наменето за малиот и итар Трпе.

На часот по математика учителката решила малку да се поигра со учениците и да види како ќе реагираат на нејзиното необично прашање:

Децата се збуниле, но по некое време станал Трпе…

Учителката многу ја заинтеренсирала реакција на малиот Трпе…

Што мислите вие? Зошто станал Трпе? Доколку не успеавте да погодите следете ја стрелката подолу и дознајте!