Смешно видео ќе ви покаже како да откриете дали вашата мачка е интелигентна

Девојка ви покажува како да откриете дали вашиот миленик е интелегентен. Овој тест е наменет најмногу за мачки или мали кученца. Се сомневаме дека ќе биде практично изведен со големо куче или хрчак.

Видеото споделено од Лорен (@ lololov.ly) на TikTok, ни го објаснува едноставниот тест: подигнете го вашето домашно милениче околу торзото и предните нозе, поместете го кон ѕид и ако застане со шепите тоа е паметно животинче. Ако само дозволува да му ја „згмечите фацата“ во ѕидот, можеби и не е најбистрито милениче на светот (не дека тоа треба да промени нешто).

@lololov.ly#catsoftiktok #cats #catchallenge #catsfyp #catfyp #fyp #fypシ

♬ Spongebob – Dante9k

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.