Снег каде што не се очекува: Блискиот исток остана заглавен поради суровата зима

Снег падна во делови на Сирија, Либан, Јордан, Либија и Израел, покривајќи ги областите до кои не стигнал со години со наноси од длабочина од 15 сантиметри. Либан стана една од најтешко погодените земји, бидејќи земјата беше погодена од невремето Џојс што донесе ветрови со голема брзина до 62 милји на час, невреме што ги поплави крајбрежните области и донесе снежни врнежи. Универзитетот во Дамаск ги откажал испитите на студентите поради лошите временски услови.