Со помош на овие монтажни елементи секој може да биде велосипедист на вода

Компанија создаде монтажен комплет кој му овозможува на секој кој има велосипед, да биде велосипедист на вода. Комплетот за велосипеди Shuttle беше измислен од починатиот италијански дизајнер Роберто Сивиеро на крајот на 90-тите и сега е продаван во над 60 земји, вклучително и САД и Канада.

Комплет вклучува пропелер која е фиксиран за предното тркало на велосипедот, и два гумени понтони што треба да се сместени на двете страни на велосипедот. Менаџер за администрација и продажба во SBK Engineering, Габриеле Пероти (44), вели дека сите компоненти на комплетот се вклопуваат во ранец и можат лесно да се транспортираат до која било локација на крајбрежјето.