Сопственикот на златарата си го спаси бизнисот со 2 пластични кутии руска салата

Со салатата ги збуни и забави крадците, па еден од нив фатија и плати за сите.

Инцидентот се случил на 25 јануари, во градот Сенди Спрингс, САД. Разбојниците упаднале во продавницата за накит, чиј сопственик отишол на ручек и заканувајќи им се на муштериите и продавачите, почнале да грабаат накит од излозите. Но, во тој момент сопственик на продавницата се врти со најлон со храна во рацете.

Така сите „гангстери“ беа фатени, двајца имаат само 16 и 17 години, а најстариот е 40.