Сосетката повеќе не можеше да поднесе што прави дедото во карантин и реши да го прекори

Џина Мартин веќе две години мора да ги трпи траумите од својот сосед. Таа некако претходно и го трпела затоа што нели не била дома секогаш. Но, откако започна пандемијата и таа и нејзиното семејство се затворени дома „тиранијата на соседот“ мораше да престане.

Повозрасниот господин, кој е малку наглув има „мерак“ да си гледа филмови за возрасни, но за да си ги слуша поубаво го попушта телевизорот до даска. Така соседите и во попладневните часови се приморани да го слушаат „филмскиот избор“ на дедото. Џина реши да стави крај на тоа и да се надеваме дека ѝ успеало…

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.