Современиот кинески питач нашол начин како да одржува социјална дистанца и да добива пари

Плаќањето преку мобилен телефон е многу развиено во кина, затоа што Гиганти како Алибаба/Алиекспрес имаат свои системи за плаќање, кои се многу популарни меѓу обичните луѓе. Па така со едно скенирање на QR кодот на питачот може да му донирате пари на сметка.