Совршен снег, но празни падини: Затворен ски центар во Шкотска е прекрасна и тажна глетка во исто време

Скијачките центри во Шкотска имаат најдобар снег во последниве години, но мора да останат затворени поради коронавирусот. Планината Гленко би имала некои од најпрометните денови во својата 60-годишна историја, но сите одморалишта во Шкотска се затворени поради пандемијата КОВИД-19. Само неколку членови на персоналот пристигнуваат за да се осигурат дека машината е во добра работна состојба и падините се во добра состојба, во очекување дека на крајот ќе им биде дозволено да се отворат пред да се стопи снегот.