Спектакуларни фотографии од вулканска ерупција во Индонезија

На 2 март 2021 година, планината Синабунг, лоцирана во индонезиската провинција Северна Суматра, започнала уште една ерупција. Забележано е дека вулканот ја направил својата прва голема ерупција од август минатата година, фрлајќи чад и пепел на висина од 5.000 метри. Жртви на ерупцијата не биле пријавени, но на локалните жители им било забрането да се приближуваат до вулканот. Околните полиња и населби се покриени со дебел слој пепел. Луѓето споделуваат импресивни фотографии на социјалните мрежи со огромни облаци од пепел кои се издигнуваат кон небото.