Спонзорушата и златната рипка (виц)

Спонзоруша фатила златна рипка. Рипката проговорила со човечки глас:
– Девојко, те молам пушти ме и ќе ти исполнам една желба.
Спонзорушата нервозно почнала да оди наваму-натаму, чудејќи се што да прави.
– Ајде де, посакај си нешто.
– Е како така? Морам да смислам што да посакам, само една желба е.
– Вчера на пример, ме фари еден, си посака милион евра и ги доби. Кажи и ти што сакаш?
– Аууу, е па тогаш знам што сакам. Ај дај ми го неговиот Фејсбук!