Спротивностите се привлекуваат! Фотограф ја опфати љубовта помеѓу леопард и пантер во природата

Две „големи мачки“ станаа познати по нивната љубов по целиот свет откако фотограф го фати моментот додека се на „прошетка“. Овој леопард и црн пантер повеќе од 4 години се партнери и се видени низ џунглите на Кабини во Карнатак, Индија. Фотографот Митхун Х. успеал да ги фотографира и тие изгледаат неверојатно, не само поради тоа што се величествени животни, туку и енергијата која ја шират со својата различност, но и поврзаност.

Додека Митхун веќе ги има посебно фотографирано пантерот Саја и леопардот Клеопатра посебно, ова е прв пат како успеал да ги опфати како пар.