Срцев и мозочен удар: Три производи што спасуваат живот – а докторите не ви ги спомнуваат

Миокардниот и мозочниот удар се меѓу најопасните здравствени состојби на денешницата. Иако медицината напредна, ретко кој лекар зборува за природните механизми на закрепнување – особено за процесот наречен ангиогенеза, односно создавање нови крвни садови. А токму тоа му е потребно на оштетеното срце или мозок за да закрепне.
Во оваа статија ќе ви откриеме три природни производи кои го поттикнуваат овој процес и кои ретко кој ги спомнува – но можат да направат огромна разлика. Без лекови. Без ризици.

 

Срцев и мозочен удар: Три производи што спасуваат живот – а докторите не ви ги спомнуваат

1. Јачмен и бета-Д-глукан – го помагаат обновувањето на срцето со создавање нови „патчиња“ за крвта

Јачменот одамна е познат по своите здравствени бенефити, но малкумина знаат дека тој содржи супстанца наречена бета-Д-глукан. Таа не само што го намалува холестеролот, туку и ја стимулира ангиогенезата, помагајќи во создавање нови крвни садови по срцев удар.

Италијански научници откриле дека глувци кои добивале јачмен со бета-глукан имале двојно повисока стапка на преживување по срцев удар. Освен тоа, нивното срце заздравувало побрзо. Дури и едноставно додавање на бета-глукан во вода покажало заштитен ефект врз срцевиот мускул.

 

1. Јачмен и бета-Д-глукан – го помагаат обновувањето на срцето со создавање нови „патчиња“ за крвта

2. Храна богата со кверцетин – заштита и за срцето и од рак

Кверцетинот е природен флавоноид што поттикнува ангиогенеза кога телото страда од недостиг на кислород – како што е случај по срцев или мозочен удар. И што е најважно: за разлика од многу други супстанции, не го поттикнува развојот на тумори, туку дури и го инхибира!
Кверцетинот има двојно дејство – штити од рак, но истовремено го зајакнува срцевиот систем.

Најмногу го има во:

• леќа
• синиот кромид
• брусница
• зелениот чај
• јаболка
• темно грозје

Редовно вклучување на овие намирници во исхраната може сериозно да го намали ризикот од сериозни заболувања.

 

2. Храна богата со кверцетин – заштита и за срцето и од рак

3. Здрава циркулација со „паметна“ храна – природна ангиогенеза на ваша страна

Овие производи не прават чудо преку ноќ, но со редовна употреба, создаваат природна мрежа на нови крвни садови, ја подобруваат циркулацијата и помагаат во обновата на срцето и мозокот по оштетување.
Идејата не е да ги заменат лековите (ако ви се препишани), туку да бидат ваша дополнителна природна поддршка.
Понекогаш, вистинскиот лек не е во аптеката – туку во чинијата.

 

3. Здрава циркулација со „паметна“ храна – природна ангиогенеза на ваша страна

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *