Срцезатоплувачки илустрации кои сликовито покажуваат како се менуваат новогодишните традиции

Сетете се на вашето детство. Новогодишна Ноќ. Мирисот на мандарини и елка купена на улична чаршија, играчки со приказна, светки и омилени филмови кои се повторуваат од година во година. Сето ова е толку духовно и блиско. Но, традициите се менуваат, не се’ од горенаведеното сè уште е живо.

Модата се менува, и секогаш е убаво да му дадете комплимент на пријател на новогодишната ноќ.

Вештачко дрво или природно? Не е важно! Главната работа е да го облечете со љубов.

Иако сега ретко шиеме костими, но оваа бајка не се намалува

Сите сме различни, понекогаш треба да ги затворите очите пред она што не ви се допаѓа. Главната работа е вниманието

Модерната Нова Година ја прославуваме преку екранот на паметниот телефон. И се трудиме да не пропуштиме ништо навистина важно во реалниот свет.

Новата година е сè уште семеен празник. Некои прекрасни традиции се вечни.

И некои традиции се менуваат, правејќи нè малку посреќни.

Желбите се менуваат. Верување во магија – не!