Срцезатоплувачко видео прикажува како момченце со Даунов синдром го теши својот аутистичен пријател

Снимено од учител на училиште во Мексико, грижливото мало момче може да се види како се обидува да го смири својот вознемирен соученик, ставајќи ги рацете околу него и му ја гали косата.

Во еден момент, може да се види како му ги брише солзите. Љубовта и емпатијата прикажани во рамките на видеото ги допреа луѓето низ целиот свет.