Стариот волк и младата девојка (виц)

Един повозрасен човек се приближил до една убава девојка и ја прашал:
– Г-це, може ли да ви ја штипнам грaдaтa?
– Бриши бе простак! Манијак еден!
– Ќе ви дадам 100 денари.
– Реков тргни ми се од тука!
– 500 денари.
– Не може!
– 1000 денари.
– Добро.
Отишле во еден влез, девојчето му дозволило и овој почнал да и ја гали левата грaдa. Девојката нервозно го прашала:
– Ајде де, кога ќе ја штипнете?
– Јас сум чесен човек. Немам пари, не штипам!