Ставете ги вашите логички вештини на тест со овие 5 интересни загатки

Постојат многу видови на загатки кои ни овозможуваат да го тренираме умот и да ги подобриме нашите логички вештини, без разлика дали станува збор за математика, лавиринти или загатки со прашања и одговори. И, исто така има и визуелни вежби во кои треба да ги користите вашите визуелни вештини за да го стимулирате мозокот.

1. Како изгледа оваа пирамида одозгора?

2. Колку квадрати има на сликата?

3. Кое одговара на клучот?

4. Колку различни членови има во ова семејство?

5. Која мечка е различна од другите?