Стигнал на време за чај: Британски војник мислел дека е мртов кога не се отворил падобранот, но се случило ова

Еден британски војник ја измами смртта откако го урна покривот и слета во куќа, поточно во кујната на домаќините кога неговиот падобран не се отвори целосно за време на скок. Тој скокна од авион на надморска височина од над 4.500 метри за време на скок на голема висина познат како Хало, што САС и СБС го користат за да се прикрадат на непријателската територија. Но скокот излезе од контрола кога падобранот не можеше целосно да се отвори.

Локалните жители се јавиле на 911 откако виделе како војник паѓа на земја во јужна Калифорнија. Тој со тупаница отвори дупка во црвениот покрив на куќа во периферијата на Атаскадеро.

Војникот облечен во униформа наменета за британските специјалци, прелета низ покривот и низ внатрешниот таван, слетувајќи во кујната на првиот кат.

Полицијата потврдила дека станува збор за Британец и дека падобранецот нема посериозни повреди. Полицијата исто така соопшти дека сите други војници кои учествуваат во вежбата „безбедно слетале на одреденото поле за слетување“.