Што ѝ направивме на нашата планета: застрашувачки сателитски фотографии направени со разлика од 70 години

Изјавите како „нашата планета умира“ се како пароли за рекламирање, но во реалноста ситуацијата е навистина критична. Во текот на изминатите децении, Земјата се промени до непрепознатливост. Толку многу што може да се види од вселената. Изборот подолу содржи 15 примери кои брзо ќе направат секој да сфати дека човештвото итно треба да преземе нешто. Инаку, глобалното затоплување, сушата, земјоделството и уште десетина причини ќе остават жар од нашата планета што тлее.