Што се случило тука? Морничава напуштена куќа со Порше, БМВ и други луксузи тоне во заборав

Серија фотографии ја прикажуваат морничавата напуштена палата од која сопственикот мистериозно исчезна, оставајќи го уништениот Порше во гаражата. Семејната куќа во САД беше напуштена од нејзините жители во 2009 година, а голем дел од имотот на сопствениците, вклучувајќи компјутери, пијана и џакузи по нарачка, беше едноставно напуштен.

Надвор од локацијата, може да се видат Порше и БМВ паркирани таму каде што се претпоставува дека биле напуштени пред неколку години, собирајќи прашина додека во машинеријата никнуваат треви. Фотографот Адам Сконецки, познат како @ skeezy.explores на Инстаграм, објави серија фотографии од имотот, за кој вели дека „неколку пати“ го посетил.

Морничавите снимки откриваат што некогаш било семејна куќа од сонот на секој Американец. Членовите на Фејсбук страницата „Напуштени убавици“ дискутираа зошто луѓето можеби заминале, а еден корисник на „Фејсбук“ сугерираше дека „учествуваат во програма за заштита на сведоци“.

Друг рече: „100% заштита на сведоци или бегство од мафија“.

„Тие веројатно мораа да побегнат од мафијата и сега живеат на необјавено место и се членови на програмата за заштита на сведоци, па мора да се кријат, но сигурен сум дека сепак им недостасува Порше“, додаде третиот.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.