Страшните гангстерски бикови, всушност биле кротки како крави

Да ги видиш од страна ќе си речеш овие многу опасни, а ако малку им покажеш заби, сѐ излегува на виделина.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.