Стрипови кои покажуваат дека мама и тато воспитуваат различно, но со иста љубов

Мама и тато, што и да се каже, имаат поинаков пристап кон воспитувањето. Тие можат да играат различни игри со децата, различно да реагираат на неволјите на училиште, па дури и да го капат бебето на свој начин. Понекогаш родителите може да не се согласуваат едни со други, но едно е јасно: и мама и тато подеднакво го сакаат своето дете. И не е страшно што оваа љубов се манифестира поинаку.

Мама ќе се погрижи водата да биде на идеална температура, за вие да имате морска битка со тато во бањата

Мама нема да заспие до доцна, обидувајќи се да ја направи својата ќерка најубава Снегулка на празникот. Па, тато ќе импровизира.

Мама ќе ангажира аниматори за роденден, ќе го украси кафулето и ќе ги покани сите нејзини пријатели. Но, тато е подготвен самиот да се облече како принцеза ако нешто тргне наопаку.

Мама и тато исто така имаат различни пристапи за мотивирање на детето. Главната работа е да го направите да функционира.

Тато ќе ги поддржи и најлудите идеи. Но, таа ќе се погрижи се да е безбедно.

Родителите го сфаќаат фактот дека нивните деца пораснале поинаку, но сепак ги поддржуваат најдобро што можат.

Со мама можеш напамет да ги научиш сите песни од цртаните, а со тато да научиш да не се плашиш од чудовишта.

Мама ќе ти помогне да останеш на површина, а тато ќе те научи како да скокаш со „бомба“.

И во најтешките периоди од животот, детето знае дека може да дојде и кај мама и кај тато за поддршка.