Студент оди на испит после празниците (виц)

Студент оди на испит во јануарска сесија. Седнува пред професорот и почнува да се правда:
– Професоре, овој семестар имав некои здравствени проблеми, па не успеав да го спремам испитот.
Професорот му вели:
– Ајде да се кладиме на 200 евра дека ќе положиш!