Суптилни знаци кои покажуваат како да препознаете лажна љубов

Ако сте во нешто што изгледа како сериозна и посветена врска и конечно одлучите да кажете: „Те сакам“, само за  другата личност да ви одговори нешто како „благодарам“, вашиот свет дефинитивно ќе се чини како да се распаѓа. И сега почнувате да се прашувате дали другата личност е толку искрена и отворена со вас како што мислевте дека е. Но, нивната неспособност да ви се отворат за нивните чувства, секако треба да ве натера да размислите за вашата врска.

Сакаме со вас да споделиме неколку суптилни знаци што укажуваат на тоа дека партнерот ви пружа лажна љубов.

Тие ја исккажуваат својата љубов на социјалните мрежи и пред пријателите наместо приватно.

Објавувањето слика по слика на Инстаграм, покажувајќи каков одличен пар сте, е огромен знак на несигурност. Дополнително, ако вашиот партнер е учтив и внимателен кон вас само кога сте надвор со пријатели, тогаш тоа е лош знак. Нивната наклонетост не треба да престане кога сте сами дома. Значи, ако љубовните гестови престануваат зад затворени врати, тогаш вашиот партнер сака да прави „шоу“ за да се докаже пред другите.

Вашите разговори се посуви од пустината Сахара.

Здрава, длабока врска бара двајцата партнери да бидат отворени да зборуваат за себе и за светот околу нив. Сепак, вашиот партнер не започнува разговор освен ако не му треба нешто од вас. Па дури и кога ќе се обидете да иницирате дискусија, тие изгледаат потполно незаинтересирани за она што го зборувате. Апсолутно нема прогресија во комуникацијата, па дури и темите што ги допирате се досадни и кратки.

Тие се обидуваат да ве променат вас и вашите навики.

Двајцата може да имате одредени карактеристики кои не ги сакате едни за други. И во лажни врски, вашиот партнер веројатно ќе сака да ги смени работите што не им се допаѓаат кај вас. Во суштина, тие ве замолуваат да го жртвувате сопственото јас за да ги задоволите нив и нивните потреби. Тие се ставаат над вас и ако не ги следите нивните барања, ќе бидете во голема неволја.

Тие не работат со вас за да најдат решенија за проблемите.

Конфликтите и несогласувањата се чести во врските, а за нивно решавање е потребна работа од двајцата партнери. И двајцата треба да ги прифатите вашите одговорности и да се сретнете некаде на средина. Сепак, вашиот партнер не е заинтересиран да стори ништо од тоа и тие само си одат, чекајќи да се смири бурата. Не само тоа, туку изгледа дека не се грижат ни за вашите чувства ни за тоа како можеби ве повредиле.

Вие не сте нивен приоритет.

Можно е вашиот партнер премногу често ги откажува вашите планови, повикувајќи се на ефтини изговори. Додека откажувањето на плановите повремено е нормално, кога ова однесување трае предолго, тогаш можеби не сте приоритет за нив. Не станува збор за правење луди активности или одење на заеднички екскурзии со вашите пријатели, туку за создавање длабоки корени. Значи, ако ве замолат да одите на пешачење или на плажа, тие се обидуваат да поминат време со вас.

Тие не прават планови за во иднина со вас.

Во длабока и искрена врска, темата за вашата иднина треба да се појави порано или подоцна – не само за деца или брак, туку за едноставни работи, како што се идни патувања и запознавање на семејствата. Ако вашиот партнер изгледа незаинтересиран да разговара со вас, веројатно имаат проблеми со посветеноста. Или можеби тие дури и не размислувале за тоа, што исто така може да биде лош знак.

Тие сакаат да се покажуваат.

Овие денови, објавите на социјалните мрежи не се единствениот начин на кој вашиот партнер може да се покаже. Тие исто така сакаат да облекуваат скапа облека или да излегуваат исклучиво во раскошни, ресторани и барови од висока класа. Тие дури можат да започнат кавга со вас ако не сте подготвени да потрошите многу пари на храна.