Сушени скакулци во колачи? Новиот тренд во Кина ја вознемири јавноста со својата неочекувана состојка – дали следни се бубашвабите?

Оваа година на пазарот во Кина се појавија колачиња со сосема невообичаен фил – сушени скакулци како дел од рецептот. Веста експлодира на социјалните мрежи, предизвикувајќи загриженост и нагаѓања: дали ова е почеток на уште пошокантни гастрономски експерименти?

Сушени скакулци во колачи? Новиот тренд во Кина ја вознемири јавноста со својата неочекувана состојка – дали следни се бубашвабите?

Месечинки со скакулци – производ на фарма во источна Кина

Овој вид месечинки ги произведува фарма во Лини, провинција Шандонг. Процесот е едноставен, но невообичаен: скакулците прво се сушат, потоа се мелат во прав и така се додаваат на традиционалната смеса со сусам и јаткасти плодови. „Не може да се препознае ниту трага од инсекти, ниту по изглед ниту по вкус,” вели Гао Јонгхонг, менаџер од фармата за скакулци, за Лини Дејли.

Месечинки со скакулци – производ на фарма во источна Кина

Јавните реакции: шега со бубашваби и измешани впечатоци по дегустацијата

Откако месечинките со скакулци станаа хит на интернет, жителите на Гуандонг, познати по топлата клима и бројноста на бубашвабите, духовито коментираа дека следно може да се појават и бубашваба-месечинки. Тие се прашуваат – каде е границата на експериментирањето со храна? Еден дегустатор сподели: „Малку е солено. Добро е, ако не мислите дека во неа има скакулци.” Гао Јонгхонг пак додава: „Има поцврста структура и се понахранливи.“

Јавните реакции: шега со бубашваби и измешани впечатоци по дегустацијата

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *