Светлосни години напред: Во Јапонија можат да се контролираат роботи со мисли

Јапонија е една од најнапредните земји во однос на технологијата. Секоја година таму се појавуваат се повеќе нови работи кои ни го олеснуваат животот. На пример, ова е уред благодарение на кој можете да контролирате мини-робот со моќта на мислите.