Тајванскиот илустратор црта хорор стрипови со неочекувани пресврти

Хорор приказните и филмовите сакале ние или не предизвикуваат вознемирувачки чувства кај сите нас. Сепак и кај овој жанр може да има комичен преврт.

Тајванскиот уметник Бен Чен креира морничави хорористички стрипови со изненадувачки хумористични пресврти кои им се допаѓаат и на љубителите на љубителите на хоророт, но и на љубителите на комедиите.