Таа е вештерка!

Дојдена е по твојата душа и точно знае како да ти ја земе. Само следи ја до спалната.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.