Таа насмевка кажува се! Кога ќе ја видите, не само што ќе ви го осветли денот, туку и душата!

Непознат човек, му остави една хартиена кеса на момчето кое по цел ден чисти чевли на улица.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.