„Тајна земја на чудата“: Не толку познат кањон во Австралија ги воодушевува туристите

Љубителите на возбудата гладни за авантури патуваат во малку познатата Сина Планина во Нов Јужен Велс за планинарење и нуркање во базени со природни извори на вода. Кањонот Твистер и Роки Крик е познат како „тајна земја на чудата“ од пешачки патеки, водопади и поглед кој го одзема здивот од платото, лоцирано на 158 километри северозападно од Сиднеј.

Важен за еден од најчудесните кањони во регионот, Роки Крик потсетува на сценографијата од култниот научно-фантастичен филм „Аватар“. Тунели, врежани пред векови во закривени карпести формации, водат до реки кои завршуваат во длабоки базени со вода, до кои може да се стигне преку патека од 3,2 километри, препорачана само за искусни планинари.