Таксист во време на пандемија (виц – црн хумор)

Човек влегува во такси и таксистот го предупредува:
– Извинете за миризбата, го дезинфицирам целото возило после секој патник, заради Ковид-19.
– Ништо, ништо, нема проблем, јас секако веќе два дена не чувствувам ни мирис ни вкус.