Талибанците го нападнаа домот на поранешниот потпретседател и не си заминаа со празни раце

Талибанците го нападнаа домот на поранешниот потпретседател Амрула Салех и пленот не е разочарувачки – 6 милиони долари во готово и 17 златни пакети