Тастатура фармерки и уште девет други бизарни пронајдоци кои никој не ги побарал

Во текот на историјата на човештвото, видовме некои навистина извонредни пронајдоци, направи што помогнаа да се олеснат нашите животи, истовремено подобрувајќи го општеството како целина. На пример, како би изгледал светот ако печатарската машина никогаш не била измислена, со што би се спречило ширење на информации и знаења? А, каде би биле без пеницилин, струја или општ анестетик? Но, сепак за некои пронајдоци не ни е јасно како воошто постојат.

10.Шетач на златни рипки

Изграден од Мик Меден, работник во металургијата од Северна Англија, кој чувствуваше дека неговите златни риби, Малком и Етел, не го гледаат доволно светот.

9. Вибрирачки фармерки

Постојат два вибрирачки сензори прицврстени на ременот, што носителот може да ги поврзе на својот паметен телефон преку Bluetooth. Тие вибрираат кога според мапата треба да свртите лево или десно.

8. Бикини со соларни панели

Ова е парче од дизајнерот Ендру Шнајдер од Бруклин – му овозможува на носителот да ги полни своите телефони и други мали електронски уреди. Исто така, се вели дека е совршено безбеден за носење во базен.

7. Шал за приватност

6. Тастатура фармерки

Фармерките се поврзуваат со компјутер преку WiFi, овозможувајќи му на корисникот да се движи додека пишува. И, во случај да не привлекувате доволно кренати веѓи, глувчето е закачено на фармерките со еластичен кабел како чуден висечки појас.

5. Асистент за кармин

4. Држач за тоалет на глава

3. Чевли со чадор

2. Чадор за цело тело

1. Флиз

За разлика од традиционалните велосипеди, Fliz нема педали и затоа мора да ги користите своите две нозе за да ги придвижите работите. Сега не веруваме дека ова би било најпријатното искуство со велосипедизам…