Татко е горд што го гледа својот син на фудбалски терен и има многу добра причина за тоа

Фудбалерот Деклан Томпсон со години бил во инвалидска количка, затоа што страдал од Лег-Калве-Пертес болеста. Оваа болест влијае на колковите што го прави одењето многу тешко и болно. Да видиш како твојот син трча на теренот за време на професионален фудбалски натпревар вреди за секоја солза радосница.