Татко ги оживува цртежите на својата ќерка и создава откачен свет кој секој би сакал да го посети

Децата го перцепираат светот малку поинаку од возрасните, а родителите се обидуваат да ги сочуваат малите ремек-дела создадени од нивните деца за да ги видат работите преку нивните очи. Но, Том Куртис, таткото на Ал и Дом и автор на проектот „Работи што ги нацртав“, одлучи да оди понатаму и цртежите на неговите деца ги претвори во смешни, но многу реални слики со помош на Фотошоп.

Овие дела нè транспортираат во еден магичен, луд свет полн со животни што би сакале да ги видиме во реалниот живот.