Татко ѝ сошил на својата ќерка над 100 фустани за таа да се чувствува убаво

До денес, еден човек во Кина по име Ксу Руикин сошил над 100 фустани за својата ќерка. Секое парче изгледа извонредно, како да излегло директно од детската фантазија. Причината за шиење на овие фустани е едноставно затоа што тој сака да ѝ подари прекрасни спомени од детството.

Сѐ започнало со евтин материјал

Ксу Руикин често поминува покрај локалниот пазар на ткаенини и еден ден одлучил да купи евтина памучна ткаенина на точки. Бидејќи било лето неговата ќерка Ксиси морала почесто да се пресоблекува. Така тој смислил модел го однел на кројачот и фустанот навистина убаво ѝ стоел. Така тој секогаш кога проаѓал покрај пазарот купувал евтина ткаенина и ја носел на кројач.

Но, откако кројачот го напуштил градот, Ксу Руикин полека започнал да вежба шиење користејќи машина за шиење што ја добил од неговата мајка. Овој самоук кројач сега може да заврши едноставен фустан за еден ден и посложен за 2 недели.

Идеите доаѓаат од секаде

На почетокот, неговите вештини за шиење биле ограничени, но откако објавил неколку видеа и фотографии добил многу совети. Додека ја подобрува својата изработка, Ксу Руикин добива идеи за неговите креации од многу извори, како инспирација од Интернет и спорт. Тој исто така ги разгледува потребите на Ксиси.

Тие не се само прекрасни, тие се и практични

Фустаните може да изгледаат во светски рамки, но Ксиси ги носи за секојдневни активности како што е одење во шопинг, присуство на семејни собири и одење на училиште. Дуото татко и ќерка се забавуваат избирајќи што ќе носи секој пат.

Фустаните се исклучиво за неговата ќерка

Засега, Ксу Руикин шие фустани само за својата ќерка и не планира да ги продава своите креации. Тој вели дека има многу работи што треба да се земат предвид ако треба да шие за други луѓе. Шиењето на овие фустани е хоби што му помага да го ослободи стресот од работа и тој сака да ужива во него што е можно повеќе. Сепак, тој можеби ќе размисли да ги донира фустаните за деца на кои тоа ќе им биде потребно.