Таткото и мајката ѝ се смеат на нивната ќерка плавуша, која нема идеја што се случува со сијаличките во дворот

Убаво е кога новогодишните празници ќе ви започнат весело. Стариве се згазија од смеење. Па мало дете да беше до сега ќе сфатеше.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.